Vastuskuminauhatreeni jaloille

Jalkatreeniin saat taattua tehokkuutta vastuskuminauhan avulla! Tästä viiden liikkeen tehosetistä lupaamme välittömän poltteen jalkoihisi ja pakaroihisi. Tarvitset treeniä varten lyhyehkön vastuskuminauhan. Jos sopiva nauha on vielä hakusessa, niin lue lisää aiheesta tästä artikkelista. Voit hyvin soveltaa tätä treeniä myös osana salilla tehtävää jalkatreeniäsi! Toista nämä viisi liikettä peräkkäin, jonka jälkeen pidä noin minuutin mittainen tauko. Toista sarja kolmesta-viiteen kertaan oma tavoitteesi ja treenitaustasi huomioiden.

1. Kyykkykävelyt sivulle

Aseta vastuskuminauha jalkojesi ympärille niin, että se asettuu korkeudeltaan polvien alapuolelle. Lähde kyykkäämään sivulle neljä askelta, jonka jälkeen neljä askelta takaisin aloituspaikkaan. Pidä tukeva kyykkyasento koko toiston ajan ja pidä vastuskuminauha tiukasti jalkojesi ympärillä.

Toista 2 kertaa.

2. Askelkyykky

Aseta vastuskuminauha jalkojesi ympärille niin, että se asettuu korkeudeltaan polvien yläpuolelle. Pidä vasen jalka tukevasti maassa ja lähde viemään oikeaa jalkaa suoraan eteenpäin niin, että vasemman jalan polvi osuu melkein maahan. Pidä hetki pitoa alhaalla ja lähde hallitusti palaamaan takaisin aloitusasentoon. Valitse vastuskuminauhan korkeus jaloissa sen jäykkyyden mukaan niin, että se antaa hyvän vastuksen liikkeeseen. Toista sama liike myös vasemmalla jalalla.

Toista 10 kertaa molemmat jalat.

3. Kyykkyhyppy

Aseta vastuskuminauha jalkojesi ympärille niin, että se asettuu korkeudeltaan polvien yläpuolelle. Asetu leveään haara-asentoon ja lähde hyppäämään hallitusti ylöspäin ja palauta jalat takaisin alkuasentoon.

Toista 10 kertaa.

4. Sivunostot

Aseta vastuskuminauha jalkojesi ympärille niin, että se asettuu korkeudeltaan polvien yläpuolelle. Asetu oikealle kyljelle lattialle. Lähde hallitusti nostamaan vasenta reittä ylöspäin, pidä hetki ja palauta alkuasentoon. Keskity siihen, että teet liikkeen vain pakaralla. Toista liikesarja myös oikealle jalalle niin, että asetut vasemmalle kyljelle lattialle.

Toista 10 kertaa molemmat jalat.

5. Suorilta jaloin maastaveto

Seisoma-asennossa aseta vastuskuminauha molempien jalkateriesi alle tukevasti. Ota nauhan toisesta päästä molemmilla käsillä kiinni. Lähde viemään takapuolta taaksepäin pitäen selän suorana. Kun tunnet takareisissäsi venytyksen, tuo pakaroiden voimalla lantio takaisin eteen palaten samalla alkuasentoon.

Toista 10 kertaa.