Aerobinen treeni kotona

Aerobista treeniä varten ei aina tarvitse lähteä ulos tai salille, vaan saat sen kätevästi tehtyä myös kotona. Kokosimme tähän artikkeliin kymmenen eri liikettä, joiden avulla saat taatusti hien pintaan! Voit yhdistellä liikkeitä mieltymyksiesi mukaan tai tehdä kaikki liikkeet peräkkäin monessa eri sarjassa. Kaikissa liikkeissä vauhtia lisäämällä saat entistä enemmän tehokkuutta treeniin. Hikisiä ja tehokkaita treenihetkiä!

1. Burpee

Asetu seisomaan leveään haara-asentoon. Lähde pompauttamaan jalat taakse lattiaa vasten samalla käsien ollessa lattialla olkapäiden alla. Palaa takaisin aloitusasentoon ja hyppää vauhdikkaasti ylös.

2. Haarahypyt

Haarahypyt ovat varmasti kaikille tulleet tutuiksi jo kouluajoilta. Asetu seisoma-asentoon ja lähde viemään samaan aikaan käsiä ylöspäin X-asentoon ja jalkoja sivuille. Palaa takaisin aloitusasentoon.

3. Ristilankku

Punnerrusasennossa vie jalkoja vuoronperään alta suorana ristiin. Muista, että pidät keskivartalon tiukkana koko liikkeen ajan!

4. Hyppynaru -hypyt

Tähän liikkeeseen tarvitset luonnollisesti avuksesi hyppynarun. Ja ei muuta kuin hyppimään!

5. Saksihypyt

Seisoma-asennossa lähde pomppaamalla viemään toista jalkaa eteen ja toista taakse. Laskeudu alas ja hyppäämällä vaihda jalat toisinpäin eli vastakkainen eteen ja vastakkainen taakse. Toista liikettä mahdollisimman vauhdikkaasti!

6. Kyykyt

Tee normaali kyykkyliike tukevasti jalat maassa eli lähde viemään peppua kohti maata. Pidä selkä suorana koko liikkeen ajan. Vauhdikkuutta tähän liikkeeseen saat pomppaamalla takaisin ylös, mutta voit tehdä liikkeen myös hitaammin. Esim. kahvakuula on hyvä painolisä tähän liikkeeseen.

7. Sivulaukka

Ota tilaa itsellesi niin, että mahdut liikkumaan hyvin sivuille päin. Lähde laukkaamaan ensin oikealle katse eteenpäin, pysähdy ja palaa laukalla vasemmalle takaisin aloituspaikkaan. Ja ei muuta kuin vauhtia tähänkin liikkeeseen!

8. Lankku käden ojennuksella

Asetu lankkuasentoon niin, että jalat ovat suorana ja kätesi ovat suoraan olkapäiden alla. Pidä keskivartalo tiukkana ja lähde ojentamaan vuorotellen oikeaa ja vasenta kättä eteenpäin ikään kuin vartalon jatkeena. Keskity koko ajan siihen, että keskivartalo pysyy tiukkana!

9. Askelkyykyt taakse

Lähde kyykkäämään vieden vuorotellen oikeaa ja vasenta jalkaa taaksepäin. Ojenna molemmat jalat niin pitkälle, että ne menevät edestä katsottuna yli vartalon keskilinjan. Muista kuitenkin pitää asento koko ajan tukevana!

10. Polvennostojuoksu

Lähde juoksemaan paikallasi ja keskity siihen, että nostat polvia jokaisella kerralla mahdollisimman ylös. Voit ottaa avuksesi kädet ja laittaa ne eteesi kämmenet auki. Tällöin voit yrittää nostella polvia joka kerta niin, että ne koskevat kämmeniisi.

Tässä artikkelissa käymme läpi liikkeitä, jonka avulla saat myöskin kropassasi käyntiin tehokkaan rasvanpolton!