MCT-öljy: hyödyt ja annostus

sisältää mainoslinkkejä

MCT-öljyn käyttö on monen treenaajan suosiossa, mutta mitä MCT-öljy oikeastaan on ja miten se vaikuttaa elimistössä? Miten sitä käytetään? Vastaamme näihin kysymyksiin tässä artikkelissa. Klikkaa MCT-öljyn kuvaa tai otsikoita, niin pääset ostamaan itsellesi tuotteen!

MCT-öljy hyödyt

MCT-lyhenne tulee sanoista Medium Chain Triglyseride. Se sisältää keskipitkän ketjun rasvahappoja (triglyseridejä). Kehossa MCT:llä on kaksi päätarkoitusta: kulkeutua soluihin, jotka käyttävät sitä energiana sekä varastoitua elimistöön rasvana. Keskipitkät rasvahapot ovat kaikista rasvoista helpoimmin imeytyviä ja sen vuoksi ovat erinomainen tasaisen energian lähde. Yleisimmin MCT-öljyä käytetään kahviin sekoitettuna, jolloin puhutaan ns. ”rasvakahvista”. Seuraavassa listaus MCT-öljyn hyödyistä:

  • Vaikuttaa positiivisesti aivoihin; parantaa merkittävästi muistia ja yleistä aivojen terveyttä
  • Edistää kehon ketoositilaa
  • Boostaa immuunipuolustusta
  • Tukee painonpudotusta ja edistää aineenvaihduntaa
  • Lisää kykyä intensiiviseen ja pitkään treeniin 

MCT-öljy annostus

MCT-öljyn käytössä suositellaan aloittamista pienellä annostuksella (1 teelusikka), jolloin keho tottuu keskipitkiin rasvahappoihin. Vähitellen annostusta voi nostaa ylöspäin. Suositeltu annostus on 1-2 ruokalusikallista 1-3 kertaa päivässä tai tarpeen mukaan. MCT-öljy on hajutonta ja väritöntä, joten sitä voi käyttää lähes missä tahansa ruoassa, juomassa tai pirtelössä. Paistamiseen ei MCT-öljyä kuitenkaan suositella, jolloin kookosöljy on parempi vaihtoehto. Yleisimmin MCT-öljyä käytetään ns. ”rasvakahvissa”, jolloin kuumaan kahviin sekoitetaan tehosekoittimessa voita sekä MCT-öljyä. Monet suosivat tätä käyttötapaa aamuisin sekä ennen treenaamaan lähtöä. Täytyy kuitenkin muistaa, että MCT-öljyä ei missään nimessä suositella korvaamaan terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Tutustu ja osta itsellesi MCT-öljy klikkaamalla tänne!