Hulavannetreeni

sisältää mainoksen Fitnesstukun mainoslinkin kautta

Hulavanne on yllättävänkin tehokas treeniväline, sillä se haastaa monipuolisesti kehon lihasten koordinaatiota. Kerromme tässä artikkelissa, miten hulavannetreeni vaikuttaa kehossasi, minkä painoinen hulavanne on sopiva juuri sinulle ja mitä ylipäätään tulee huomioida hulavannetreeniä aloittaessasi. Lisäksi kerromme yksinkertaisen mutta tehokkaan hulavannetreenin, joka on erinomainen lisä viikoittaiseen treenirutiiniisi!

Miten hulavannetreeni vaikuttaa?

Treenaamiseen sopiva hulavanne sisältää lisäpainon, jonka vuoksi se takaa tehokkaan treenin erityisesti selän ja vatsan lihaksistolle. Koska hulavanteen on pysyttävä koko ajan liikkeessä, se vaatii keholta valtavasti energiaa. Tämän vuoksi hulavannetreeni on hauskuutensa lisäksi myös oikeasti erittäin tehokasta ja rasvaa polttavaa treeniä. Lisäksi se antaa vauhtia elimistölle! Moni hulavanteella treenaava nainen on kertonut, että vyötärö on selvästi hoikistunut säännöllisen hulavannepyörittelyn ansiosta. Esimerkiksi istumatyötä tekevälle henkilölle hulavannetreeni on aivan erinomainen valinta, sillä se aktivoi ja vahvistaa syviä vatsalihaksia!

Minkä painoinen hulavanne on sopiva?

Markkinoilla olevien ja treeniin sopivien hulavanteiden paino vaihtelee keskimäärin 1,5-2,2 kg välillä. Itselleen oikean painoisen hulavanteen löytää parhaiten ainoastaan kokeilemalla! Kuitenkin karkeasti voidaan arvioida, että hulavanteen painon voi valita näin:

  • Treenaajan paino alle 60kg = 1,5kg
  • Treenaajan paino yli 60kg = 1,8kg
  • Kokenut treenaaja= 2,2kg

Monet, jotka hulavannetreenin ovat aloittaneet ja siitä innostuneet, ovat vähitellen harjoitusten edetessä vaihtaneet hulavanteen painoa suuremmaksi. Tämä toki luonnollisesti lisää treenin tehokkuutta, sillä lisäpaino haastaa kehoa entistä enemmän ja kuluttaa enemmän energiaa. Vasta-alkajalle suositellaan aluksi pienempää painoa, sillä liian suurella painolla aloitus voi yllättävänkin nopeasti viedä treeni-innon ja aiheuttaa jopa mustelmia.

Tutustu Fitnesstukun hulavannevalikoimaan klikkaamalla tänne!

Hulavannetreeni – mitä huomioida?

Alkuun, kun totuttelet hulavanteeseen on suositeltu pyörittämään vain noin 1-2 minuuttia kerrallaan. Kun saat hulavanteen hallintaasi ja sen pyörittäminen tuntuu luonnollisemmalta, voi rohkeasti aloittaa kunnolla sillä treenaamisen! Muistathan, että mustelmat ovat etenkin alkuvaiheessa mahdollisia.

Varmista, että ympärilläsi on tarpeeksi tilaa liikkua ja asetu luonnolliseen, hartioiden levyiseen haara-asentoon. Nosta hulavanne vyötäröllesi ja ala pyörittää sitä liikuttamalla lantiotasi eteen ja taakse. Luonnollinen rytmi ja tekniikka voi olla aluksi haastavaa oppia, joten älä säikähdä jos vanne aluksi meinaa tippua jalkoja kohti. Jos näin käy, nosta vain vanne ylös ja jatka liikettä tavalliseen tapaan. Pyöritä hulavannetta luonnolliseen suuntaan ja voit välillä myös yrittää vaihtaa suuntaa.

Hulavannetreeniä suositellaan tehtäväksi vähintään 3 kertaa viikossa.

Todella tehokas hulavannetreeni – vain 17 minuutissa!

1. Luonnollinen pyörittely: 5 min

Pyörittele hulavannetta luonnollisessa rytmissä ja suunnassa 5 minuutin ajan. Anna kehon tottua pyörittelyyn siinä rytmissä, mikä itsellesi tuntuu luonnolliselta. Tämä liike lämmittelee kehoa seuraavia liikkeitä varten.

2. Nopea-hidas pyörittely: 5 min

Seuraavaksi tee rytminvaihteluja pyörittelyssäsi. Nosta kädet ylös kattoa kohti ja pyöritä samalla niin nopeasti, kuin vain pystyt. Sitten palauta kädet kehon vierelle vaakatasoon hartioiden linjaan ja palauta rytmi mahdollisimman hitaaksi. Toista tätä nopea-hidas -rytminvaihtelua 5 minuutin ajan.

3. Kävely ja pyörittely: 5 min

Tämä liike kaipaakin jo melkoista kehonhallintaa! Pyörittele hulavannetta luonnollisessa rytmissä ja lähde kävelemään joko ympyrää tai edestakaisin esim. viivan linjaa seuraten. Hidastukset, suunnanvaihtelut jne. haastavat kehoasi entistä enemmän hallitsemaan hulavannetta ja tuovat treeniin erityistä tehokkuutta. Tässä voit käyttää mielikuvitustasi ja jos teet treenin kesällä ulkona, voit kävellä pidempiäkin matkoja samalla hulavannetta pyöritellen!  Kävele hulavannetta pyöritellen 5 minuutin ajan.

4. Extra-nopea pyörittely: 2 min

Viimeisessä liikkeessä otetaan kropasta viimeisetkin hikipisarat irti! Asetu tukevaan asentoon paikallesi ja lähde pyörittämään hulavannetta 2 minuutin ajan niin nopeasti, kuin vain ikinä pystyt! Muista että tämä on viimeinen liike ja kestoltaan lyhyt, joten nyt laita kaikki peliin.

Treeni on ohi – onneksi olkoon, selvisit hienosti! Hikisiä treenihetkiä myös jatkossa!