Elämäntapamuutos – vinkit onnistumiseen!

sisältää mainoslinkkejä

Elämäntapamuutos on kuin askeleet, joita otat vähitellen kohti terveellisempiä elämäntapoja. Matkan varrella vastaan tulee niin pieniä kuin isompiakin muutoksia. Paneuduimme tässä artikkelissa elämäntapamuutokseen enemmän!

Miten aloittaa elämäntapamuutos?

Elämäntapamuutoksessa tärkeintä on oma motivaatio muutokseen. Tyytymättömyys itseensä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, sairaudet tai niiden uhka tai esimerkiksi jatkuva väsymyksen tunne ovat useille tärkeitä motivaattoreita aloittaa elämäntapamuutos.

Tärkeintä elämäntapamuutoksen matkalla on se, että muutokset ovat pysyviä. Jo pienen pienikin pysyvä muutos omiin rutiineihin on huomattavasti merkittävämpää kuin se, että tekee ison muutoksen ja se kestääkin vain lyhyen aikaa. Suositeltavaa olisikin, että tuo pieniä terveellisempiä valintoja omaan arkeensa vähitellen! Tällöin prosessi ei ole niin järisyttävän suuri tai tunnu ylitsepääsemättömältä. Näitä pieniä valintoja voivat olla mm. juodessa veden määrän lisääminen joka aterialla tai portailla kulkeminen hissin sijaan. Jokainen vähitellen ymmärtää, mitkä valinnat voivat omassa arjessa olla merkittäviä terveellisyyden lisääjiä niitä uteliaasti tarkastelemalla!

Täältä löydät vinkkejä siihen, miten löydät juuri itsellesi sopivan nettivalmennuksen elämäntapamuutokseen Fitfarmin valikoimasta!

Pysyvä elämäntapamuutos

Kuten edellä mainittiinkin, on pysyvyys elämäntapamuutoksessa ehdottoman tärkeää! Omille läheisille, ystäville ja perheelle kannattaa kertoa omista tavoitteistaan elämäntapamuutoksen suhteen. Läheisiltä ihmisiltä saa henkistä tukea tai joskus jopa vertaistukeakin omien muutoksien tukemiseksi. Terveellisyys ja hyvät elämäntavat ovat nimittäin useimmille lähellä sydäntä.

Ehdottomuus ja totaalinen kieltäytyminen esim. herkkujen syömisen suhteen ei useimmille tuota tulosta. Monesti käy niin, että jonkun aikaa totaalisesti kieltäydyttyään kaikesta epäterveellisestä houkutus käy liian suureksi ja tällöin esim. jo pudotetut painokilot palaavat moninkertaisina takaisin. Armollisuus itseään kohtaan onkin ehdottoman tärkeää elämäntapamuutoksen matkalla!

Elämäntapamuutosta aloittaessa on todella tärkeää hyödyntää asiantuntijoiden tietämystä ja vinkkejä. Yksin on yleensäkin todella hankalaa lähteä toteuttamaan pitkäaikaista muutosta.

Fitfarm on yritys, joka puolustaa kansallista hyvinvointia. Fitfarm pyrkii toiminnallaan ennaltaehkäisemään vaivoja ja sairauksia sekä parantamaan kunkin jaksamista ja hyvinvointia. Tällä on vaikutusta koko kansan terveyteen. Yritykselle tärkeitä asioita ovat auttaminen, välittäminen ja tietoon pohjautuva toiminta. Tästä syystä asiakkaat ovat antaneet Fitfarmille arvosanan 8,5 / 10. Fitfarm tarjoaa laadukkaita verkkovalmennuksia, joissa valmentajina toimivat hyvinvointialan ammattilaiset.

Tutustu Fitfarmiin enemmän täällä!

Elämäntapamuutos – ruokavalio

Yksi erittäin merkittävä ja tärkeä askel elämäntapamuutokseen on terveellinen ruokavalio. Aina ei tarvitse lisätä arkeensa liikuntaa, vaan ruokavaliomuutokset voivatkin tuoda toivottua muutosta elämään. Ravintovalmennusten tarkoituksena onkin lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia syömällä fiksummin.

Klikkaamalla tänne pääset tutustumaan Fitfarmin laadukkaisiin ravintovalmennuksiin!

Elämäntapamuutoksen onnistuminen

Kliseistä kylläkin, mutta elämäntapamuutoksen onnistuminen on kiinni ennen kaikkea sinusta itsestäsi! Jos aihe houkuttaa ja koet haluavasi muutosta, lähde rohkeasti kokeilemaan ja älä pelkää liikaa epäonnistumista. Jokaiselle tulee notkahduksia matkalla kohti terveellisempiä elämäntapoja.

Muistathan myös nämä vinkit:
 • Ole itsellesi armollinen!
 • Tee pieniä muutoksia arkeesi vähitellen
 • Hyödynnä ammattilaisten asiantuntijuutta ruokailujen ja treenien suhteen
 • Jaa onnistumiset sekä epäonnistumiset läheistesi kanssa
 • ”Pienistä puroista syntyy isompi virta”
 • Pidä kirkkaana mielessä omat tavoitteesi
 • Muista, että teet muutoksen itseäsi etkä muita varten
 • Jos matkalla tulee notkahduksia, älä luovuta vaan jatka sisukkaasti eteenpäin
 • Pidä kirjaa onnistumisistasi ja välitavoitteiden saavuttamisista
 • Iloitse jo pienistäkin arjen muutoksista
 • Ole itsestäsi ylpeä
 • Ja ennen kaikkea; Rakasta itseäsi juuri sellaisena kuin olet!