Tehokas vatsalihastreeni

Nopea ja tehokas vatsalihastreeni hakusessa? Tästä viiden liikkeen vatsalihastreenistä saat taatusti tuntuman vatsalihaksiisi! Lisäksi se on helppo toteuttaa osana salitreeniäsi tai vaikkapa ihan kotona jumppaillessa. Tähän treeniin et tarvitse myöskään mitään välineitä. Toista nämä viisi liikettä peräkkäin, jonka jälkeen pidä minuutin tauko. Tarvittaessa voit pitää välissä myös pidemmän tauon. Tee yhteensä kolme sarjaa. Voit lisätä tai vähentää toistomääriä oman kuntosi mukaan! Muistathan aina liikkeitä tehdessä keskittyä siihen lihasryhmään, jota olet harjoittamassa ja hyvään kropan kannatteluun sekä asentoon.

1. Ylävatsarutistus

Asetu lattialle makaamaan selälleen ja laita jalat koukkuun. Laita kädet niskan taakse ja lähde rutistamaan vatsalihaksilla kohti polvia niin, että vain yläselkä irtoaa lattiasta. Keskity siihen, että rutistat hyvin vatsalihaksia liikkeen aikana. Kiinnitä huomiota siihen, että liikettä tehdessä leuka ei koske rintaan vaan katse on kohdistettuna ylöspäin. Palaa hitaasti takaisin aloitusasentoon ja toista.

Toista liike 10 kertaa.

2. Polkupyöräliike

Asetu lattialle makaamaan selälleen, laita jalat koukkuun ja kädet niskan taakse. Lähde viemään vastakkaista kyynärpäätä ja polvea kohti toisiaan ja rutista vatsalihaksilla. Toista sama liike toisen puolen kyynärpäällä ja polvella. Yksi toisto molemmin puolin = yksi kokonainen toisto. Kun liike lähtee sujumaan, voit lisätä nopeutta toistoihin.

Toista liike 10 kertaa.

3. Saksiliike

Asetu istuvaan asentoon lattialle niin, että nojaat reilusti taaksepäin vatsaa rutistaen. Pidä jalat suorana ja lähde nostelemaan vuorotellen oikea jalka vasemman päälle, sitten alle ja toista. Yksi tällainen toisto = kokonainen toisto. Tässäkin liikkeessä voit lähteä lisäämään nopeutta, kun liike alkaa sujua.

Toista liike 10 kertaa.

4. Istumaannousu pidolla

Asetu lattialle selälleen ja laita jalat koukkuun. Laita kädet niskan taakse ja katse koholle. Lähde rutistamaan yläkroppaa vatsalihaksilla kohti polvia. Kun olet päässyt ylös, lähde hitaasti laskeutumaan takaisin alas samalla vatsalihaksia voimakkaasti rutistaen. Liikkeen ideana on tehdä pito alas mahdollisimman hitaasti, jolloin saat hyvin tehoa vatsalihaksille.

Toista liike 10 kertaa.

5. U-rutistus

Asetu lattialle selälleen ja nosta jalat 90-asteen kulmassa suoraan ylös. Nosta kädet kohti kattoa ja lähde viemään käsiä kohti jalkoja samalla vatsalihaksia rutistaen. Palaa rauhallisesti takaisin aloitusasentoon ja toista.

Toista liike 10 kertaa.