Rasvanpolttotreeni

Rasvanpoltossa avainasemassa on ruokavalio, kuten kerroimme tässä aiemmassa artikkelissamme. Kuitenkin yhdistämällä oikeanlaiseen ruokavalioon rasvanpolttoa boostaavaa treeniä, on tulokset entistä paremmat. Kokosimme yhteen viiden liikkeen yksinkertaisen ja tehokkaan kehonpainotreenin, jonka avulla rasva lähtee taatusti palamaan! Tämän treenin voit toteuttaa missä vain pelkällä kehonpainolla, eli välineitä et treeniin tarvitse. Tehokkaita treenihetkiä!

ALKULÄMMITTELY

Jotta lihakset saadaan lämpimiksi ja vältytään mahdollisilta revähdyksiltä, on tärkeää lämmitellä kroppa ennen varsinaista treeniä. Lämmittelynä toimii mm. seuraavat aktiviteetit:

  • Hyppelehtiminen
  • Kevyt juoksu/hölkkä
  • Porrasjuoksu

RASVANPOLTTOTREENI

Toista nämä viisi liikettä vähintään kolme kierrosta. Jos hikeä ei tämän jälkeen ole tullut tarpeeksi pintaan, voit jatkaa kierroksia lisää haluamasi määrän!

1. Polvennostojuoksu 1min

Juokse paikoillasi mahdollisimman nopeasti ja nosta polvia niin ylös kuin saat. Voit pitää apuna käsiä rintojen korkeudella ja yrittää nostaa jokaisella askelluksella polvet käsiin saakka.

2. Syväkyykky x15

Asetu tukevaan seisoma-asentoon jalkaterät hieman ulospäin suuntautuneena. Lähde kyykkäämään hallitusti mahdollisimman alas ja palaa rauhallisesti takaisin seisoma-asentoon.

3. Perinteinen lankku 1min

Asetu lattialle vatsallesi makaamaan. Aseta itsesi kyynärpäiden varaan suoraan olkapäiden alapuolelle ja pidä käsivarret lattialla. Huomioi, että kyynärpäät ovat 90 asteen kulmassa. Nosta rintakehä lattiasta. Nouse päkiöiden varaan niin, että kantapäät ovat ilmassa. Työnnä hieman kantapäitä taaksepäin. Nosta alavartalosi irti lattiasta ja varmista, että olet suorassa linjassa varpaista päähän asti. Pidä keskivartalosi tiukkana ja muista hengittää. Älä nosta pakaroita ylöspäin, vaan pidä paketti kasassa ja pysy suorassa asennossa!

Voit tutustua tehokkaaseen lankkutreeniimme täällä.

4. Askelkyykkyhypyt x 15 / jalka

Seisoma-asennossa lähde pomppaamalla viemään toista jalkaa eteen ja toista taakse. Laskeudu alas ja hyppäämällä vaihda jalat toisinpäin eli vastakkainen eteen ja vastakkainen taakse. Toista liikettä mahdollisimman vauhdikkaasti!

5. Vatsarutistukset x15

Asetu lattialle selälleen ja laita jalat koukkuun niin, että jalkapohjat osuvat maahan. Laita kädet pään taakse ja lähde rutistamaan vatsalihaksilla rauhallisesti ja hallitusti kohti polvia. Keskity siihen, että teet liikkeen vatsalihaksilla ja ettei leuka osu rintaan liikettä tehdessä.

Voit tutustua aerobiseen treeniimme täällä ja toiseen tehokkaaseen rasvanpolttotreeniin täällä.