Paras joogamatto – vertailussa TOP 5

Jooga on viime vuosina nostanut suosiotaan räjähdysmäisesti. Joogan avulla harjoitellaan hengitystekniikoita, mielikuvia sekä fyysisiä liikkeitä. Nykyään erilaiset nettivalmennukset ja YouTube tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja ja ohjeita myös kotijoogaajille.

Tärkein väline joogatessa on ehdottomasti laadukas ja omaan tarkoitukseen sopiva joogamatto. Mattoa valitessa kannattaa huomioida ensisijaisesti sen paksuus, materiaali, käyttötarkoitus ja puhdistustavat. Vertailimme tässä artikkelissa viittä eri joogamattoa, jotta löydät helposti omaan käyttötarkoitukseesi sopivan maton.

Reebok Black Yoga Mat – Peruskäyttäjälle erinomainen

Reebok Black Yoga Mat on kooltaan 173 x 61 cm ja paksuudeltaan 4mm. Se pysyy hyvin kiinni lattiassa ja tarjoaa kaikkiin tilanteisiin tarvittavaa vaimennusta. Matto on myös pehmustettu, joten se auttaa tasapainoa vaativissa liikkeissä. Matossa on kaksi reikää, joten sitä voi halutessaan säilyttää Reebokin seinätelineessä. Joogamaton muotoilu ja väri on ajaton mustavalkoinen, joka sopii erinomaisesti monenlaiseen käyttöön. Tässä hyvin perinteinen ja simppeli matto, jolla aloittelijakin pääsee vauhdikkaaseen alkuun!

Casall Yoga Position Mat – Monipuoliseen liikkumiseen sopiva

Tämä Casallin joogamatto on kooltaan 183 x 61 cm ja paksuudeltaan 4mm. Matto koostuu kahdesta joustavasta TPE-kerroksesta, joten sitä on mukava käyttää ja pito on parempi, kuin muissa markkinoilla olevista TPE-matoissa. Siihen on lisäksi lisätty verkkokerros, joka parantaa kestävyyttä. Casallilla on valikoimassaan monia mattoja, mutta tämä on näistä monikäyttöisin. Se sopii mukaan otettavaksi joogatunnille tai salille, mutta käy erinomaisesti myös kotikäyttöön. Maton keskiviiva auttaa kehon linjauksen löytämisessä. Värisävyjä on saatavilla useita. Casall Yoga Position Matto on kierrätettävä ja PVC-vapaa. Matto on käsinpestävä ja kuivattava avattuna. Sitä ei suositella käytettäväksi suorassa auringonvalossa.

Abilica Breathe Yoga Mat – Ohuempi joogamatto kevyempään käyttöön

Abilica Breathe Yoga Mat on kooltaan 175 x 61 cm ja paksuudeltaan 3mm. Se on valmistettu ympäristöystävällisestä PER-materiaalista, joka on 100% biohajoavaa. Mukana tulee kantohihna, joten se on näppärä ottaa mukaan vaikkapa joogatunnille! Ulkonäöltään Abilica Breathe -joogamatto ilahduttaa, sillä Breathe -teksti on rauhoittava ja hyvin joogateemaan sopiva. Muihin mattoihin verrattuna Abilica Breathe -joogamatto on ohuehko, joten se ei anna kovinkaan suurta vaimennusta ja suojaa. Tämä sopii kuitenkin kevyempään käyttöön ja mainioksi vaihtoehdoksi paksumpien joogamattojen tilalle.

Manduka PROlite Mat – Kestävä ja ekologinen vaihtoehto

Mandukan joogamatot on monen harrastelijan suosikkeja – Manduka lupaakin joogamatoilleen ikuisen takuun. Kooltaan matto on 180 x 61 cm ja paksuudeltaan 4,7mm. PROlite Mat on valmistettu ilman myrkyllisiä kemikaaleja ja se sopii kevyttä, pitävää ja laadukasta mattoa etsivälle liikkujalle. Pinta on tiivis, joka helpottaa maton puhdistusta liikkumisen jälkeen, lisää maton pitkäikäisyyttä ja pitää bakteerit ja kosteuden loitolla. Matossa oleva pohjakuviointi edesauttaa sen paikallaan pysymistä. Manduka PROlite Mat -joogamatto antaa keskitason pidon harjoituksiin ja edesauttaa liikkeiden sujuvuutta matolla ilman ihon tarraamista kiinni mattoon. Matto on valmistettu päästövapaasti, se on 100% lateksivapaa ja OEKO-TEX® Non-Toxic Manufacturing -sertifioitu.

Yogiraj Allround Yoga Mat – Konepesun kestävä ja paksumpi matto

Yogiraj Allround Yoga Mat -joogamatto on kooltaan 183 x 61cm ja paksuudeltaan 6mm. Muihin mattoihin verraten tämä Yogirajin vaihtoehto on paksumpi, joten se vaimentaa tehokkaasti. Matto sopii sekä aloittelijalle että kokeneelle joogaajalle ja se on helppohoitoinen sekä luotettava. Se pysyy hyvin paikoillaan, on kestävä ja vain paranee käytön ja ajan myötä. Materiaalina matossa on käytetty laadukasta ja myrkytöntä PVC:tä. Yogiraj Allround -joogamaton voi myös pestä koneessa 30 asteessa tai pyyhkiä kostealla liinalla.