Olkapäätreeni

Kaipaatko muotoa olkapäihisi ja vahvistusta niiden lihaksistoon? Olkapäiden treenaaminen kuuluu ehdottomasti kokonaisvaltaiseen kehon huoltamiseen! Liikkeitä kannattaa soveltaa mm. eri välineillä tehtäviksi, jotta lihakset saavat mahdollisimman monipuolista rasitusta treenin aikana. Kuitenkin alussa kaikista tärkeintä on keskittyä oikeaan tekniikkaan ja aloittaa helpoimmilla välineillä liikettä tehtäessä. Näin ennaltaehkäiset sitä, ettet riko paikkojasi treenin aikana. Kokeile tätä neljän liikkeen olkapäätreeniä, jonka avulla saat näppärästi käytyä koko olkapään lihaksiston läpi! Tässä artikkelissa pääset tutustumaan kokonaisvaltaisempaan naisten treeniohjelmaan salille, jonka osaksi voit ottaa tämän olkapäätreenin. Hikisiä treenihetkiä!

Pystypunnerrus

Ota istuen tukeva myötäote käsipainoista. Lähde punnertamaan käsipainoja olkapäiden päältä suoraksi. Pidä huolta, että liikkeen linja on suora. Pystypunnerrusta voit soveltaa mm. tangolla tai kahvakuulalla tehtäväksi.

Toista liike 12 kertaa.

Vipunostot sivuille

Asetu tukevaan seisoma-asentoon ja ota pienehköt käsipainot molempiin käsiin. Pidä kädet suorana ja lähde nostamaan käsiä hallitusti sivuille. Lopeta liike olkapäiden korkeudella ja laske painot hallitusti takaisin aloitusasentoon. Tätä vipunostoliikettä voit soveltaa mm. taljalla tehtäväksi.

Toista liike 12 kertaa.

Vipunostot eteen

Tämä liike on muuten identtinen edellisen kanssa, mutta aseta painot vatsasi kohdalle vierekkäin ja lähde viemään niitä suoraan eteen- ja ylöspäin. Lopeta liike jälleen olkapäiden korkeudella ja laske painot hallitusti takaisin aloitusasentoon. Tätä vipunostoliikettä voit soveltaa mm. kahvakuulalla tai taljalla tehtäväksi.

Toista liike 12 kertaa.

Pystysoutu

Asetu tukevaan seisoma-asentoon ja valitse aiempiin liikkeisiin verraten painavampi kahvakuula. Ota kahvakuulasta tukeva ote ja lähde nostamaan sitä kropan edessä hallitusti kohti leukaa. Lopeta liike jälleen olkapäiden korkeudella ja palauta kahvakuula hallitusti takaisin aloitusasentoon. Tätä liikettä voit soveltaa mm. käsipainoilla, tangolla tai taljalla tehtäväksi.

Toista liike 12 kertaa.