Nivelten hoito – vertailussa TOP 3 valmisteet

sisältää mainoslinkkejä

Nivelten hyvinvointi on äärimmäisen tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Nivelkivut voivat heikentää elämänlaatua merkittävästi ja aiheuttaa toistuvia tai jatkuvia kiputiloja. Tässä artikkelissa käymme läpi nivelten hyvinvointia tukevia keinoja ja valmisteita, jotka sopivat pitkäaikaiseen käyttöön.  

Vinkit nivelten hyvinvoinnin tueksi

Monipuolinen liikunta

Nivelet suorastaan rakastavat monipuolista ja säännöllistä liikuntaa. Se onkin tehokas keino myös nivelvaivojen ennaltaehkäisyssä. Liikuntamuodoista etenkin hiihto, uinti ja pyöräily ovat ihanteellisia lajeja nivelille. Tämä perustuu siihen, että näissä liikuntamuodoissa rasitus kohdistuu suhteellisen tasaisesti eri nivelille.

Nivelvaivoista kärsivien kannattaa välttää lajeja, joissa paino on hetkittäin vain yhden nivelen varassa. Ne saattavat rasittaa niveliä liikaa ja tehdä ne kipeiksi. Tällaisia liikuntamuotoja ovat mm. erilaiset juoksu- ja pallopelit. Aina jos liikunta aiheuttaa kipua niveliin, tulee hetkellisesti vähentää liikunnan määrää tai kokeilla jotain toista liikuntamuotoa. Tärkeintä on ylipäätään liikkua, vaikka laji tai liikuntamuoto vaihtuisikin välissä.

Särkylääke sekä kipugeeli akuuttiin kiputilaan

Akuutin nivelkivun esiintyessä tarvitsee joskus kääntyä tehokkaampien hoitomuotojen pariin. Paras ensiapu nivelkivun hoitoon on paikalliskipugeelin ja särkylääkkeen yhdistelmä. Nämä eivät kuitenkaan sovi pitkäaikaiseen käyttöön, joten käännythän näiden puoleen vain silloin kuin tilanne ja kiputila on akuutti. Aina tarvittaessa kannattaa myös kääntyä lääkärin puoleen, eikä kärvistellä kipujen kanssa liian kauaa.

Kylmä- ja kuumahoito

Sekä kylmä että kuuma tekevät nivelille hyvää. Jos nivel ylirasittuu tai venähtää, kannattaa kokeilla kylmäpakkausta ja pitää sitä noin vartin verran kipeän alueen päällä parin tunnin välein. Näin myös nivelen turvotus vähenee. Kolottaviin niveliin useat saavat apua myös kuumasta, joten lämpöpakkausta kannattaa ehdottomasti myös kokeilla nivelvaivoihin. Vain kokeilemalla voit löytää omaan nivelvaivaasi sopivaa apua!

Hyvä vaihtoehto lääkkeellisille valmisteille on Perskindol Active Gel -kylmä-lämpögeeli, joka on kaksoisvaikutteinen geeli lihaksille ja nivelille. Se lievittää lihaskipua ja lievää posttraumaattista kipua. Geelissä on ainutlaatuinen koostumus joka vaikuttaa kaksitehoisesti; viilentävä vaikutus tuntuu välittömästi levityksen jälkeen ja lämmittävä vaikutus taas vilkastuttaa kipeän alueen verenkiertoa ja rentouttaa. Perskindol tehostaa kehon omaa palautumista.

Tutustu Perskindol Active Gel -kylmä-lämpögeeliin lisää täällä.

Painonpudotus

Tutkitusti ylipaino altistaa nivelrikolle ja ylipäätään rasittaa niveliä. Etenkin polvien nivelet ovat kovilla, jos henkilöllä on ylipainoa. Jo pienikin painonpudotus ehkäisee nivelkipuja ja vähentää merkittävästi niveliin kohdistuvaa rasitusta.

Turvaa riittävä vitamiinien saanti

Kuten kaikessa elimistön toiminnassa niin myös nivelten kohdalla terveellinen ja monipuolinen ruokavalio tukee kehon hyvinvointia. Näin ollen estetään myös mahdollinen ylipaino, joka rasittaa niveliä entisestään.

Nivelvaivoista kärsivien kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti kalsiumin, D- ja C-vitamiinien saantiin. Kalsium ja D-vitamiini edistävät luuston hyvinvointia. D-vitamiini auttaa myös normaalin lihastoiminnan ylläpitämisessä. C-vitamiini edesauttaa kollageenin muodostusta, mikä taas tukee nivelten ruston ja luuston toimintaa.

TENS-laite

Moni nivelvaivoista kärsivä on saanut apua Omron Heat Tens -kivunlievittäjästä. Se on tehokas ja lääkkeetön laite lihas- ja nivelkipujen helpottamiseen. Se perustuu kahteen menetelmään yhdessä; lämpö ja Tens -hoito. Lämpö lisää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa kipualueella ja TENS-teknologia puolestaan lievittää kipua supistamalla ja rentouttamalla lihasta, vilkastuttamalla verenkiertoa, vapauttamalla elimistöön kivuntunnetta vähentäviä endorfiineja sekä torjumalla aivoille lähteviä kipuviestejä. TENS-teknologia on siis ihon kautta tapahtuvaa sähköistä hermostimulaatiota. Pieni ja helppokäyttöinen laite sopii täsmähoitona mm. selälle, hartioille, nivelille sekä lihaksille.

Tutustu Omron Heat Tens -laitteeseen lisää täällä.

Vertailu TOP 3 – nivelvalmisteista

Ohessa vertailumme erityisesti nivelille suunnitelluista valmisteista. Klikkaa joko valmisteen otsikkoa tai kuvaa, niin pääset tutustumaan lisätietoihin ja hintoihin paremmin!

Puhdistamo – Nivel Complex

 • Uniikki täsmätuote nivelten ja tukikudosten hyvinvoinnin tueksi
 • Sisältää patentoitua, denaturoimatonta UC-II® kollageenipeptidiä, C-vitamiinia, sitrusbioflavonoideja, mangaania sekä kurkumaa tehokkaana yhdistelmänä
 • C-vitamiini edistää kollageenin muodostumista verisuonten, ihon, ruston ja luuston normaalia toimintaa varten
 • Mangaani edistää sidekudoksen muodostumista
 • 100% täyteaineeton
 • Pakkauskoko: 30 kapselia
 • Annostus: 1 kapseli päivässä

Terra Nova – Glucosamine, Boswellia & MSM

 • Suunniteltu erityisesti nivelten hyvinvoinnista huolehtimiseen
 • Sisältää glukosamiinia, MSM:ää, C-vitamiinia sekä molybdeeniä
 • Kelaattimuotoinen mangaani (TRAACS™) on helposti imeytyvä ja vatsaystävällinen
 • Boswellia, nokkonen, kurkuma ja inkivääri täydentävät tuotteen vaikutuksia
 • 100% vegaaninen
 • Pakkauskoko: 50 kapselia
 • Annostus: 2 kapselia päivässä

Bioteekin Super Nivel

 • Vihersimpukkaa, glukosamiinia ja kondroitiinia sisältävä ravintolisä nivelten hyvinvointiin
 • C-vitamiini edistää rustolle tärkeän kollageenin muodostumista
 • Mangaani edistää sidekudoksen normaalia muodostumista ja luuston pysymistä normaalina
 • Kupari edistää sidekudoksen pysymistä normaalina
 • Valmistettu Suomessa
 • Pakkauskoko: 90 tablettia
 • Annostus: 1-2 tablettia päivässä veden kera, mieluiten aterian yhteydessä