Naisten sähköpyörä – vertailussa TOP 5

Kukapa ei olisi vielä kuullut sähköpyöräilystä? Sähköpyörän avustuksen avulla pitkätkin matkat sujuvat vaivattomasti. Hurjemmalle pyöräilijälle taas sopii haastavampi ajo vaikkapa metsäpoluilla! Klikkaa tähän aiempaan artikkeliimme lukeaksesi, mitä asioita kannattaa huomioida sähköpyörän valinnassa. Tässä artikkelissa taas vertailimme TOP 5 naisten sähköpyörää, jotta sinun on helpompi valita itsellesi sopivin vaihtoehto.

Haibike SDURO Trekking 8.0

Rengaskoko: 27,5″+

Vaihteiden määrä: 12 vaihdetta

Paino: 25,4kg

Akku: Bosch Power Tube Integraatioakku, 500Wh

Moottori: Bosch Performance CX, 85nm

Jarrut: Magura MT4 2-mäntä edessä ja takana

Tästä tukeva pyörä ympärivuotiseen ajoon sekä työmatkoille että vapaa-ajan pidempiin ajoihin! Tässä mallissa on edeltäjäänsä tehokkaampi moottori, johon on mahdollista aktivoida automaattiasetus – se säätelee sähköavustusta automaattisesti tarpeen mukaan. Ajomatka tällä pyörällä on n. 50-120km riippuen polkemisen määrästä ja avustustasosta. Leveät renkaat takaavat turvallisen ajon hyvin erilaisissa maastoissa. Vakiovarusteisiin kuuluvat lokasuojat, seisontatuki, valot ja tarakka. Joustokeula poistaa tärinän käsiltä. Lisävarusteina pyörään voi hankkia mm. juomapullotelineen, toisen akun, lukon, sivulaukun tai peilin.

Helkama SE11

Rengaskoko: 28”

Vaihteiden määrä: 11 vaihdetta

Paino:

Akku: Shimano Steps BT-E8016, 630Wh

Moottori: Shimano Steps DU-EP8, 250W-36V-85Nm

Jarrut:  Shimano MT400 180/160mm hydrauliset levyjarrut

Tässä pyörä, joka on sähköhybridien aatelia! Paras mahdollinen ajoasento löytyy säädettävän ohjainkannattimen avulla. Vakiovarusteisiin kuuluvat runkolukko, tavarateline ja LED-valot. Pyörän toiminnoista ja matkan kulusta antaa kaiken tarvittavan tiedon SC-E6100 ajotietokone, joka on helppolukuinen ja irrotettava. Kännykän yhdistäminen onnistuu Bluetooth -yhteyden avulla, jolloin voit säätää pyörän avustustasoja ja tehdä päivityksiä.

Tunturi eForte

Rengaskoko: 28”

Vaihteiden määrä: 7 vaihdetta

Paino: 24kg

Akku: Shimano BT-E6000 Lithium-ion 36 V; 11,6 Ah / 418 Wh

Moottori: Shimano STEPS E5000, 40Nm

Jarrut: Jalka- ja käsijarru

Tässä esittäytyy todella suosittu ja helppokäyttöinen sähköpyörämalli! Tunturi eForte soveltuu erinomaisesti kaupunkiajoon sen pystyn ajoasennon vuoksi. Hartiat eivät rasitu ajaessa ja pyörän kyytiin nouseminen sekä sieltä poistuminen sujuu näppärästi. Keskimoottorilla varustetusta pyörästä löytyy riittävästi tehoa vastatuuleen ajamiseen sekä mäkien nousemiseen. Sähköavustuksen voi valita kolmesta eri tehoalueesta; High, Normal ja Eco. Pyörän vakiovarusteisiin kuuluu pikalukolla varustettu tavarakori, jonka saa nopeasti asennettua tavaratelineeseen. Ohjainkannattimen säädön avulla ajoasentoa voi säätää joko pystymmäksi tai matalammaksi. Rengasrikot estyvät pistosuojattujen renkaiden avulla. Hyvänä lisänä pyörä on varustettu etu- ja takavaloilla, jotka ottavat virtansa akusta. Kaikinpuolin näppärä vaihtoehto erityisesti työmatka- ja kaupunkiajoon!

Cannondale Moterra 2

Rengaskoko: 27,5×2.6” (small), 29×2.6” (medium, large, X-large)

Vaihteiden määrä:

Paino: 18.9kg

Akku: Bosch PowerTube 625Wh

Moottori: Bosch Performance Line CX 250W Gen4

Jarrut: Magura MT5 Trail HC hydrauliset levyjarrut

Tämän mallin luvataan sulattavan kaikkien sähköpyöräilijöiden sydämet! Hiilikuituinen runko tekee pyörästä kevyen, jäykän ja tarkan. Malli on jykevä ja siinä on erinomaiset komponentit. Rockshox ilmasäätöiset komponentit ovat helppo säätää kelle tahansa kuljettajalle sopiviksi. 625Wh akku takaa todella pitkäaikaisen ajon. Tämä malli sopii ehdottomasti parhaiten haastavampaan maastoajoon!

Fitnord Ranger 200

Rengaskoko: 27,5”

Vaihteiden määrä: 8 vaihdetta

Paino: 23kg

Akku: Samsung 520Wh

Moottori: TechDrive 250W

Jarrut: Mekaaniset levyjarrut, etu- ja takajarru Tektro

Tästä rouhean tyylikäs sähköpyörä niin asfaltille kuin metsäpoluillekin! Fitnord Ranger 200 -pyörässä on 110km kantama yhdellä latauksella, voimakas sähkömoottori, levyjarrut ja lukittava joustokeula. Pyörä on suunniteltu Suomessa ja se sopii erinomaisesti pohjoismaalaisiin olosuhteisiin. TechDrive -takamoottori avustaa mäkien nousemisessa ja vastatuuleen polkemisessa. Sen voi säätää 5 eri avustustason avulla. TechDrive -näytöltä näet mm. vauhdin, ajetun matkan sekä akun tason. Vakiovarusteisiin kuuluvat lakisääteiset etu- ja takavalot sekä heijastimet. Lisävarusteina mahdollista hankkia mm. lokasuojat, tavarateline ja runkolukko.