Naisten aluskerrasto – vertailussa TOP 3

Aluskerraston valinnassa kannattaa huomioida ensisijaisesti sen käyttötarkoitus. Karkeasti jaoteltuina tekniset kerrastot sopivat hikiliikkumiseen lämpimämpiin olosuhteisiin ja villaiset pitkäkestoiseen talviurheiluun kylmempiin oloihin. Myös materiaalit kannattaa huomioida kerraston valinnassa. Esimerkiksi puuvilla ei sovi aluskerraston materiaaliksi, sillä se imee kaiken kosteuden – tällöin iho ei pysy lämpimänä. Etuina kerraston käyttämisessä on se, että kosteus ei jää iholle, hienhaju ei häiritse, liikkuvuus on hyvää sekä lämpö pysyy tasaisena. Ei siis lainkaan turhaa panostaa laadukkaaseen aluskerrastoon. Helpotimme valintaasi ja vertailimme kolmea naisten aluskerrastoa tässä artikkelissa!

Kari Traa Fantastisk Set – Kaunis ja lämmin

Kari Traan kerrastot ovat vuodesta toiseen suosittuja – sekä ominaisuuksiensa että ulkonäkönsä puolesta! Tässä Fantastik Setissä on vartalonmyötäinen istuvuus ja pehmeät tasosaumatikkaukset, jotka estävät hiertymiä. Materiaali on pehmeää, nopeasti kuivuvaa ja neljään suuntaan joustavaa. Päällyskankaan materiaali on 89% polyesteriä ja 11% elastaania. Yläosassa on pyöreä pääntie ja housuissa vyötärökuminauha. Lisäksi siinä on resorit hihan- ja lahkeensuissa. Käyttäjät kehuvat runsaasti setin kaunista ulkonäköä ja mukavuutta. Kaikin puolin mahtava ja lämmin aluskerrasto, joka saa käyttäjiltään kiitosta!  

Helly Hansen Comfort Dry – Kevyt ja miellyttävä

Tämä Helly Hansenin Comfort Dry -aluskerrasto on erittäin kevyt. Siinä on käytetty materiaalina ainoastaan tavallista polyesteriä 60% eristyskykyisempää ja 40% kevyempää polypropeenineulosta. Näin ollen sen kuidut siirtävät kehon kosteuden välittömästi iholta pois. Kerraston malli on istuva ja materiaali mukavan joustava. Matalat tasosaumat eivät paina, hierrä tai kutita. Käyttäjät kehuvatkin kerraston istuvuutta ja mukavuutta. Keveytensä vuoksi kerrasto ei kuitenkaan sovi kylmempiin sääolosuhteisiin.

Swix Race X Bodywear – Ammattimainen ja laadukas

Swixin aluskerrastossa on maksimaalinen hengittävyys ja höyhenenkevyt materiaali, joka on lisäksi myös neljään suuntaan joustavaa. Swixin kerrastoja suosivat myös ammattilaisurheilijat! Kerrasto on tehokkaasti käsitelty epämiellyttäviä hajuja sekä nukkaantumista vastaan. Rakenne on saumatonta ja materiaali 100% polyesteriä. Materiaali ei hankaa ihoa. Kehuja Swix saa käyttäjiltään materiaalista, sillä se tuntuu miellyttävältä ja hengittävältä. Istuvuus on myöskin plussaa, sillä se tuntuu istuvan juuri oikeista kohdista. Paita tuntuu väljältä ja housut puolestaan tiukilta, joka kannattaa huomioida koon valinnassa. Tekokuituinen materiaali on lähes läpikuultavaa ja se ei ole tarpeeksi lämmin kovilla pakkasilla.