MSM hyödyt – miksi käyttää valmistetta?

sisältää mainoksen Fitnesstukun mainoslinkin kautta

Moni treenaaja vannoo MSM-valmisteen nimeen. Tämä on kuitenkin vieraampi valmiste useille eikä ihan tiedetä, mihin kaikkeen se elimistössä vaikuttaa. Paneuduimme aiheeseen ja selvitimme tärkeimmät seikat MSM-valmisteen hyödyistä ja käytöstä.

Mitä MSM on?

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on luonnossakin esiintyvä orgaaninen rikkiyhdiste. Luonnossa rikki syntyy levien ja planktonin tuottamana merissä. Sieltä se haihtuu ilmaan, sateen mukana takaisin maahan ja lopulta siirtyy osaksi ravintoketjua. Elimistössä sitä esiintyy lihaksissa, ihossa, luissa, hiuksissa ja kynsissä. Rikki onkin mineraali, jota on neljänneksi eniten elimistössä. Se toimii kehossa useissa entsyymeissä, jotka osallistuvat mm. energian tuotantoon. MSM:ää löytyy luontaisesti useista eri raaka-aineista (mm. kananmunat, tomaatti, kaali ja raakamaito), mutta määrät ovat pieniä. Lisäksi ruokien prosessointivaiheet, säilytykseen liittyvät seikat ja maaperän köyhtyminen vähentävät ruoan rikkipitoisuutta. Täten voikin siis olla, että jotkut ihmiset kärsivät rikin puutteesta.

Mitä hyötyä MSM-valmisteen käytöstä on?

Kuten jo tulikin ilmi, MSM vaikuttaa erittäin laajasti elimistön eri osa-alueiden toimintaan. Rikkiä löytyy kehon kaikista soluista ja sen yhtenä tehtävänä on poistaa sieltä haitallisia ja myrkyllisiä yhdisteitä. Lisäksi se vähentää kehon happamuutta ja on tärkeänä osana antioksidanttien, entsyymien, hormonien ja vasta-aineiden toiminnassa. Osallistuupa se tämän lisäksi myös sydämen, verisuonien, sidekudoksien ja kehon energiantuotannon toimintaan. Rikki vahvistaa myös monien proteiinien rakennetta ja sitä on mm. rustojen rakenneproteiineissa.

MSM-valmisteet ovat suosiossa urheilijoiden ja aktiiviliikkujien keskuudessa. Sitä käytetään suorituksen ja palautumisen yhteydessä sekä lihaskipujen ja nivelrikon ehkäisyssä ja hoidossa. Se nopeuttaa lihasvammojen parantumista ja lievittää lihasarkuutta. Lisäksi se lievittää kehon matala-asteista tulehdusta, edesauttaa kynsien ja hiusten kasvua sekä hyvinvoivaa ihoa. MSM-valmistetta käytetään myös mm. reumaan, erilaisiin kiputiloihin ja tulehdussairauksiin.

Klikkaa ja tutustu Fitnesstukun MSM-valikoimaan täältä!

Miten MSM-valmistetta käytetään?

MSM-valmistetta löytyy markkinoilta sekä kapseleina että jauheena. Tarkempi annostus tulee aina tarkistaa käyttämäsi valmisteen ohjeen mukaisesti. Laadukas ja puhdas MSM on tuoksutonta, valkoista ja kitkerän makuista kidemäistä ainetta. Jos jokin MSM-valmisteen käytössä mietityttää terveydentilasi vuoksi, kannattaa asiasta keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.