Kylmä- ja lämpöhoito lihaksille

sisältää mainoslinkkejä

Kylmä- ja lämpöhoito ovat tehokkaita hoitokeinoja kehon lihaksistolle. Tässä aiemmassa artikkelissamme käsittelemme aihetta, kun annamme 7 parasta vinkkiä treenistä palautumiseen. Tässä artikkelissa perehdymme kylmä- ja lämpöhoitoon lihaksille tarkemmin. Jatka lukemista, niin tutustut aiheeseen lisää! Klikkaa joko otsikoita tai lopussa olevaa linkkiä, niin pääset tutustumaan kylmä- ja lämpötuotteisiin lisää.

Kylmähoito lihaksille

Kylmähoidon tarkoituksena on hillitä kiputilaa. Se on oiva keino venähdyksiin, tulehduksiin ja muihin äkillisiin vammoihin. Kylmähoito laskee turvotusta ja turruttaa kipureseptoreita, mutta se ei kuitenkaan nopeuta vamman paranemista.

Kylmähoitoa suositellaan lihaksille etenkin rankkojen ja sykettä nostattavien treenien jälkeen. Kylmähoitona voidaan käyttää esimerkiksi kylmäpakkausta, avantoa, kylmää suihkua tai vaikkapa jääkylpyä jaloille. Myös valmiita hoitotyynyjä voi käyttää kylmäpakkauksena esimerkiksi nivelvenähdyksien ja -tulehduksen aikana.

Kylmätuotteita sekä -geelejä käytetään hoitamaan mm. lihasten revähdyksiä, mustelmia ja muita vammoja. Kylmätuotteita ovat esimerkiksi kylmäsuihkeet, kylmägeelit, kylmälaastarit ja kylmäpakkaukset. Omaan käyttötarkoitukseesi sopivan tuotteen löydät kokeilemalla!

Lämpöhoito lihaksille

Lämpöhoitoa voidaan käyttää pitkäaikaisissakin kiputiloissa mm. hartioiden tai alaselän lihaksille. Lämpöhoito kiihdyttää lämmitettävän alueen aineenvaihduntaa verenkierron vilkastumisen vuoksi. Se lisäksi rauhoittaa hermostoa ja lisää liikkuvuutta kudoksiin. Näiden vaikutusten ansiosta lämpöhoito voi lievittää jännitteestä aiheutuvaa painetta ja kipua oirealueilla.

Lämpöhoito nopeuttaa tulehduksen leviämistä, joten sitä ei saa käyttää tulehtuneille lihaksille. Tämän vuoksi lämpöhoitoa suositellaankin ainoastaan kroonisiin kiputiloihin. Lämpöhoitona voidaan käyttää esimerkiksi lämpölamppua, lämmintä kylpyä, kuumavesipulloa tai kauratyynyä. Myös lämmittäviä tuotteita on olemassa markkinoilla, joilla voi edesauttaa kehon hyvinvointia lämmön avulla.

Lämmittäviä tuotteita käytetään verenkierron parantamiseen, jolloin ne lievittävät lihasten kiputiloja rentouttamalla sekä lämmittämällä lihaksia. Ne myös edesauttavat välttämään lihasten revähdyksiä urheillessa. Lämpötuotteita ovat edellä mainittujen lisäksi mm. lämpögeelit.

Tutustu Hyvinvoinnin.fi kylmä- ja lämpötuotteisiin lisää täällä!