Kirkasvalolamppu – ehdoton apu kaamosväsymykseen

sisältää mainoslinkin

Hyvinvointimme koostuu lukuisista eri asioista. Riittävä uni, säännöllinen liikunta, terveellinen ruokavalio ja stressin välttäminen ovat varmasti perusasioita, joista olet kuullut kymmeniä kertoja. On kuitenkin asioita, joita etenkin Suomessa asuvien ihmisten olisi hyvä huomioida. Yksi näistä on ympäristössämme vallitseva pitkä ja pimeä kaamoskausi, johon liittyvään väsymykseen moni ihminen on saanut apua kirkasvalolampusta. Perehdymme aiheeseen tässä artikkelissa lisää!

Mikä on kirkasvalolamppu?

Kirkasvalolamppu on laite, jonka valomäärä on vähintään 2 500 luksia. Yleisimmin kirkasvalolamput ovat valomäärältään 2 500-10 000 luksia. Se matkii auringonvaloa, mutta siinä ei ole UV-säteilyä. Mitä tahansa kirkasta ja voimakasta valoa tuottava valaisin ei ole kirkasvalolamppu, joten sen hankinnassa kannattaa olla tarkkana! Viralliset kirkasvalolamput ovat sertifioituja, joten niistä pitää löytyä lääkintälaitteen CE-merkintä ja nelinumeroinen koodi.

Mitä hyötyjä kirkasvalolampun käytöstä on?

  • Nostaa vireystilaa ja energiatasoja
  • Vähentää aivojen tuottaman, unta säätelevän melatoniini-hormonin määrää
  • Kasvattaa toimintatarmoa ja sosiaalista aktiivisuutta
  • Suositellaan kokeilemaan kaamosväsymykseen liittyvässä napostelussa ja painonnousussa
  • Auttaa palautumaan aikaerorasituksesta eli jet lagista
  • Voi ehkäistä vuorotyörasitusta ympäri vuoden
  • Tutkitusti ehkäisee kaamosväsymystä ja -oireilua

Miten kirkasvalolamppua käytetään?

Suositeltu aika kirkasvalolampun käyttöön on aamuisin ennen kello kymmentä ja kerrallaan 30-60 minuuttia. Sijoitu tarpeeksi lähelle lamppua ja varmista, että se on kasvojesi korkeudella. Laitteissa on eroja, joten varmista käyttöohjeet omasta kirkasvalolampustasi. Silmät tulee pitää auki, sillä se toimii nimenomaan silloin kun silmät altistuvat valolle. Lamppua ei kuitenkaan tarvitse suoraan tuijottaa.

Jatka valohoitoa 2-4 viikon ajan joka päivä ja sen jälkeen valintasi mukaan joko 1-2 viikon kuureissa tai yhtäjaksoisesti viitenä päivänä viikossa koko kaamoskauden ajan.

Tarkista aina tarkat käyttöohjeet omasta kirkasvalolampustasi ennen käyttöä!

Mistä saan hankittua hyvän kirkasvalolampun?

Hyvinvoinnin.fi on suomalainen perheyritys jo vuodesta 2004 alkaen. Se on hyvinvoinnin ja ekologisen elämäntavan verkkokauppa, jolle eettisyys ja ekologisuus ovat tärkeitä arvoja. Valikoimista löytyy yli 400 brändiä ja lähes 6 000 hyvinvointia edistävää tuotetta.

Tutustu Hyvinvoinnin.fi kirkasvalolamppuvalikoimaan täältä!