FitNord sähköpyörä – arvostelimme Ranger 200 mallin

sisältää mainoslinkin

Sähköpyörät nostavat jatkuvasti suosiotaan monentasoisien käyttäjien keskuudessa. Arvostelimme tässä aiemmassa artikkelissamme TOP 5 naisten sähköpyörää. Tässä artikkelissa käymme läpi FitNord Ranger 200 -sähköpyörän ominaisuuksia, jotta helpotamme valintaasi.

FITNORD RANGER 200 -SÄHKÖPYÖRÄ

FitNord Ranger 200 -sähköpyörä on oiva valinta vauhdikkaaseen menoon niin asfaltilla kuin metsäpolullakin! Siinä on rento ajoasento ja leveät 27,5 tuumaiset renkaat. FitNord Ranger 200 on erinomainen valinta monikäyttöistä ja kohtuuhintaista sähköpyörää etsivälle.

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Lukittava joustokeula
 • Mekaaniset levyjarrut
 • Takamoottori
 • 520 Wh akku → 110 km kantama
 • 8 vaihdetta
 • Suunniteltu Suomessa

Vertaile Fitnord Ranger 200 -sähköpyörän hintoja täällä!

Moottori ja vaihteisto

Tässä sähköpyörässä on TechDrive-takamoottori, joka tekee mäkien nousemisesta ja vastatuuleen polkemisesta helppoa. Sähköavustuksen voimakkuutta voidaan säätää viiden eri avustustason avulla. Niiden valinta onnistuu helposti selkeältä TechDrive -näytöltä, joka kertoo mm. ajetun matkan, vauhdin sekä akun tason.

Sähköpyörässä on varma 1×8-vaihteisto, josta löytyy jokaiseen tarpeeseen sopiva välitys. MotionShift-vaihdevalitsin Shimano Altus -takavaihtajalla on nopeasti vaihtava ja helppokäyttöinen yhdistelmä. MotionShift -vaihdevivun käyttö onnistuu pelkällä peukalolla, joka puolestaa vapauttaa etusormen jarrulle. Vaihdevivun avulla voidaan tiputtaa jopa kolme vaihdetta kerrallaan, joten sopivan välityksen valitseminen erilaisiin ajotilanteisiin käy nopeasti ja vaivattomasti töksähtelemättä.

Käy lukemassa täältä, mitä tulee huomioida sähköpyörän valinnassa.

Akku

FitNord Ranger 200 -sähköpyörässä on Samsungin ja LG:n kennoja käyttävä suurikapasiteettinen 520 Wh akku. Sen kantama on avustustasosta ja maastosta riippuen jopa 110km yhdellä latauksella. Tehokkaan akkunsa vuoksi pyörä takaa huolettomuutta pidemmillekkin pyöräilymatkoille, eikä akkua tarvitse välttämättä ladata joka päivä esim. työmatka-ajoja varten. Akku on helposti irrotettavissa avaimella lataamista varten.

Muut ominaisuudet

Ajomukavuutta FitNord Ranger 200 -sähköpyörään tuovat leveät 2.2 tuumaiset Maxxis -renkaat, jotka tarjoavat pitoa sekä maastossa että asfaltilla. Tehokkaat Tektro -levyjarrut puolestaan pysäyttävät sähköpyörän turvallisesti tilanteessa kuin tilanteessa. Suntour XCM HLO T100 -joustokeula nielee tehokkaasti iskut ja tärinät epätasaisilla pinnoilla ajettaessa. Joustokeula on lisäksi nopeasti lukittavissa esim. maantieajoa varten, kun jousitusta ei tarvita.

FitNord Ranger 200 -sähköpyörää ostettaessa mukana toimitetaan lakisääteiset etu- ja takavalot sekä heijastimet. Lisävarusteina on saatavilla mm. lokasuojat ja tavarateline. Rungossa on lisäksi kiinnityspisteet runkolukkoa varten. Pyörää on saatavilla kolmessa eri runko- ja kahdessa eri rengaskoossa.

 • 45cm runko 27,5 tuumaisilla renkailla
 • 48cm runko 27,5 tuumaisilla renkailla
 • 54cm runko 29,0 tuumaisilla renkailla

Yhteenveto

 • Erinomainen akkukesto, jopa 110km yhdellä latauksella
 • Lukittava joustokeula ja riittävästi vaihteita erilaisiin ajotilanteisiin
 • Suomessa suunniteltu vaihteleviin ja monipuolisiin pohjoismaisiin olosuhteisiin
 • Tyylikäs ja monikäyttöinen niin asfaltille kuin metsäpoluillekin
 • Voimakas sähkömoottori, joka avustaa jyrkimmätkin mäet kivuttomasti
Käy lukemassa aiemmat arvostelumme myös Razer E-Go ja Helkama CE10 -sähköpyöristä.