Arvostelussa Fitbit Charge 4 -aktiivisuusranneke

Fitbit Charge 4 -aktiivisuusranneke on hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen aktiivisuusranneke, joka on myös ominaisuuksiensa puolesta valittu monien vertailujen voittajaksi. Voidaan sanoa, että tämä aktiivisuusranneke toimii kuten urheilukellot! Tästä artikkelista voit lukea vertailumme TOP 8 aktiivisuusrannekkeista.

Ominaisuudet

Fitbit Charge 4 tunnistaa automaattisesti treenin aloittamisen ja se mittaa nopeutta sekä matkaa. Siinä on sisäänrakennettu GPS-järjestelmä, jonka avulla kuljettua matkaa voi seurata reaaliaikaisesti seitsemää eri GPS-tilaa käyttämällä. Se sopii myös uintiharrastajalle erinomaisesti, sillä ranneke on vedenkestävä jopa 50 metriin saakka. Rannekkeessa on optinen sykemittari ja sykealueen seuranta (Active Zone Minutes). Kun pidät ranneketta öisin, se seuraa automaattisesti untasi ja sen laatua (kevyt, raskas ja REM-uni). Näitä seuraamalla pystyt parantamaan palautumisrytmiäsi ja opit seuraamaan kehon toimintaa paremmin. Naisia ei ole Fitbit Charge 4 -rannekkeen suunnittelussa unohdettu, sillä Fitbit-sovelluksessa voi seurata kuukautiskiertoa, kirjata oireita siihen liittyen ja arvioida omaa ovulaatioaikaa. Älypuhelimen kanssa synkronointi onnistuu saumattomasti, jonka avulla voit tarkastella tietojasi, jakaa niitä, laatia tavoitteita itsellesi ja hallita dieettiä. Rannekkeeseen voit myös saada ilmoitukset, viestit sekä puhelutiedot näin halutessasi.

Muita tärkeitä ominaisuuksia:

-NFC- ja Fitbit Pay -lähimaksuominaisuus
-Spotify Connect -ohjaus ilman älypuhelinta
-PMOLED -kosketusnäyttö Gorilla Glass 3 -suojalasilla
-Ohjeet rentouttavalle hengitysohjelmalle
-Sekä iPhone että Android -laitteiden kanssa yhteensopivuus
-Android-puhelimeen yhdistettynä toimii pikavastausten lähettäminen
-VO2max- ja SpO2-seuranta
-Säätietojen tarkastelu
-Bluetooth 4.0
-74 mAh akku, jonka kesto jopa 7vrk käytöstä riippuen

Ulkonäkö

Rannekkeen materiaali on silikonia ja väreinä löytyy violetti, sininen, harmaa ja musta. Fitbit Charge 4 -ranneke painaa noin 26 grammaa. Näyttö on neliskulmainen ja yksivärinen. Muotoilultaan Fitbit Charge 4 on suhteellisen yksinkertainen ja simppeli.

Kokemuksia

Kehuja Fitbit Charge 4 -aktiivisuusranneke saa unen laadun seurannasta sekä siitä, että ranneke tunnistaa automaattisesti liikkumisen aloittamisen. Kehuja saa lisäksi aloittelijalle sopivuus, hinnan kilpailukykyisyys, helppokäyttöisyys ja akunkesto. Miinuksena osa käyttäjistä on kokenut alussa yhdistämisen älypuhelimeen hankalana sekä sykkeen mittaaminen ei ole toiminut toivotusti.

Yhteenveto

Kokonaisuutena Fitbit Charge 4 on aloittelevallekin liikkujalle sopiva aktiivisuusranneke, jonka suunnittelussa on huomioitu myös naisen kehon toiminta. Monipuolisten ominaisuuksien myötä rannekkeen avulla voit seurata kokonaisvaltaisesti omaa hyvinvointia. Hinta-laatusuhteeltaan ranneke on mainio valinta!